Technologie, kterou lze nahradit starý nevyhovující kotel

Publikoval(a) Lukáš dne

Jak jsme si již řekli v minulém článku v České republice zbývá vyměnit dle hrubých odhadů ještě 350 tisíc kotlů, které od 1.9.2022 nesplňují zákon o ochraně ovzduší. Technologií, kterou lze nahradit starý nevyhovující kotel je spousta. My Vám v tomto článku představíme tu naši.

Automatické kotle EKOEFEKT na hnědé uhlí splňující Ekodesign!

Jsou skvělou volbou pro výměnu Vašeho starého kotle, který se již pomalu stává nevyhovujícím. Pojďme se mrknout na jejich výhody a nevyhody.

Výhody:

  • pohodlná a snadná obsluha
  • kotle spalují nejlacinější palivo na trhu
  • palivo je českého původu, tím tedy máte jistotu jeho dostatku
  • nízká poruchovost
  • dlouhá životnost kotle více jak 15 let
  • kotle jsou ve 4. emisní třídě splňující ekodesign

Nevýhody:

  • kotle, ač jsou automatické vyžadují obsluhu (doplnění paliva, čištění)
  • prašnost při použití volně loženého uhlí
Jakým novým kotlem EKOEFEKT nahradit Váš dosluhující, případně jaký pořídit kotel nový?

Záleží na tepelných ztrátách a velikosti vytápěného prostoru.

Pokud tepelné ztráty nepřesahují 29 kW a zároveň je Váš optimální vytápěný prostor cca kolem 600 m3. Bude pro Vás ideální volbou kotel EKOEFEKT 24 jehož regulovatelný výkon je mezi 5 kW až 29 kW. V tomto kotli lze spalovat pouze hnědé uhlí ořech 2.

Pokud tepelné ztráty nepřesahují 48 kW a zároveň je Váš optimální vytápěný prostor cca kolem 1200 m3. Bude pro Vás ideální volbou kotel EKOEFEKT 48 jehož regulovatelný výkon je mezi 10 kW až 48 kW. V tomto kotli lze spalovat pouze hnědé uhlí ořech 2.

Pokud tepelné ztráty nepřesahují 138 kW a zároveň je Váš optimální vytápěný prostor cca kolem 3500 m3. Bude pro Vás ideální volbou kotel EKOEFEKT BIO 130 jehož regulovatelný výkon je mezi 70 kW až 138 kW. V tomto kotli lze kombinovat palivo hnědé uhlí ořech 2 a dřevní štěpku v promíseném poměru 80% ku 20%.

Pokud tepelné ztráty nepřesahují 210 kW a zároveň je Váš optimální vytápěný prostor cca kolem 4500 m3. Bude pro Vás ideální volbou kotel EKOEFEKT BIO 190 jehož regulovatelný výkon je mezi 105 kW až 210 kW. V tomto kotli lze kombinovat palivo hnědé uhlí ořech 2 a dřevní štěpku v promíseném poměru 80% ku 20%.

Pokud tepelné ztráty nepřesahují 650 kW a zároveň je Váš optimální vytápěný prostor cca kolem 15000 m3. Bude pro Vás ideální volbou kotel EKOEFEKT 600 jehož regulovatelný výkon je mezi 250 kW až 650 kW. V tomto kotli lze kombinovat palivo hnědé uhlí ořech 2 a dřevní štěpku v promíseném poměru 80% ku 20%.

V případě potřeby je pak možné kotle EKOEFEKT kombinovat zapojením do kaskády a tím docílit požadovaného výkonu. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.